Ingrediënten
1 kilo kogelbiefstuk aan een stuk
olijfolie
versgemalen peper
versgemalen zeezout
roomboter en/of olijfolie
voor de vulling:
200 gram gehakte champignons
1 eetlepel citroensap
½ theelepel zout, ½ theelepel Provencaalse, Italiaanse of groene kruiden
een eiwit
een eigeel
Bereidingswijze
Het vlees inwrijven met de olijfolie, versgemalen peper en zout. De biefstuk op heet vuur rondom aanbraden, uit de pan nemen en af laten koelen. In het overgebleven braadvet de gehakte champignons met zout en kruiden naar smaak bakken. Van het bladerdeeg een groot rechthoek vormen van 2 mm dik, de vulling en het vlees erover verdelen. Het bladerdeeg dichtplakken met het geklopte eiwit en bestrijken met het geklopte eigeel. Garneren met het overgebleven bladerdeeg en hier en daar met een vork inprikken. In het midden van een voorverwarmde oven 35 à 40 minuten op 200 graden braden.
Copyright 2022 - 2024 © Westvoornes Weidevlees Boerderij Assenberg Oostvoorne Design & Hosting VPRI